fbpx

Hvorfor vi elsker vintage berber? Se bare her!

Vi har valgt ut et knippe vintage berber favoritter

Alle teppene i nettbutikken er unike og og lett å bli glad i, men noen favoritter har man alltids.

Det finnes flere ulike typer vintage berbertepper i Marokko. Alle er knyttet for hånd av berberkvinner til eget bruk. Teppene ble tradisjonelt laget for å holde varmen i de kalde vintermånedene og vevetradisjonene går i arv fra mor til datter. Alt er produsert i saueull.

Vintageteppene selges på den lokale markedsplassen og der plukkes de opp av våre samarbeidspartnere i Marokko. Alle teppene repareres ved behov og vaskes godt før de blir sendt til oss.

Boujad

Boujadtepper er hovedsakelig håndknyttet i Haouz, en liten region mellom Atlas og Atlanterhavskysten. Teppene knyttes som regel i sterke farger, som rosa, lilla, oransje og rød. Hvert teppe forteller en historie gjennom bruk av berbersymbolikk – som gjerne refererer til fruktbarhet, landsbyliv, ekteskap, spirituell tro med mer.

Beni M´guild

Denne regionen ligger vest i Atlasfjellene og har et tøft klima i vintermånedene. Teppene er tykke for å beskytte mot kulden. De er vevd på vertikale vever og har generelt et enkelt geometrisk design på en bakgrunn av farger; som rødtoner, brun, naturhvit og enkeltvis blå.

Talsint
Teppene kommer fra Figuig provinsen, en orientalsk del av nordøst-Marokko. Teppene her er vevd med tradisjonelle berberknuter og typisk sterke farger som rødt, lilla og oransje.

Et nydelig vintage berber teppe!

Om du er på utkikk etter et stort eller lite teppe, så finner du et stort utvalg på nettsiden. Der finner du våre marokkanske tepper delt inn i kategorier, som vintage berber og kelim.

Hvert eneste teppe i disse kategoriene finnes bare i ett eneste eksemplar. Det gir interiøret glød og personlighet!

På utkikk etter en unik kelim?