fbpx

Innred med tepper

Mange nedprioriterer tepper når de innreder hjemme, men det kan lønne seg å investere både tid og penger i et mykt og vakkert underlag. Tepper tilfører nemlig varme og farger til hjemmet ditt. Et flott teppe kan være et blikkfang, skape sammenheng og rom i rommet.

Et godt interiørtips er å bruke tepper i innredningen. Tepper kan endre et helt rom og skaper et lunere og mer personlig hjem. Det kan løfte helheten i rommet, gi farge og være samlende for møblene.

Å innrede med tepper har altså mange fordeler:

  • Markerer soner. Teppene samler grupper av møbler og gir sånn sett et ryddig inntrykk
  • Samle interiør og skape ro og varme i rommet
  • Er myke å gå på og behagelig å sitte på
  • Fleksible og flyttbare. Det kan være godt å rulle teppene sammen i sommermånedene for å få mer luft i interiøret. Da er det fantastisk å rulle dem ut igjen når høsten kommer
  • Skape en overgang eller sammenheng i et rom, eller for å tilføre liv og farge til områder uten møbler
  • Bedrer akustikken. Tepper demper gjenklang.
  • Skaper stemning. Et teppe virker visuelt lunende
  • Binder støv. Tekstiler forhindrer at støvpartikler virvles opp i luften. Om man støvsuger jevnlig betyr det at tepper er bra for inneklimaet

Sjekk vårt store utvalg av ulike tepper – kanskje finner du ditt unike teppe i dag.

Størrelsesguide
Her finner du en generell anbefaling til størrelse.

Teppe til stuen

For en standard 3-seter sofa anbefaler vi et teppe som er minimum 160 x 230 cm. Har du større sofa ville vi gått for et enda større teppe.  Sett gjerne sofaen et stykke inn på teppet. Da unngår du snublekant. Hvis du ønsker et mer luksuriøst inntrykk og at rommet skal virke større, da bør du gå for et teppe som er stort nok til å romme hele sofa (og bord og stoler).

Teppe til spisestuen

Til spisestuen anbefaler vi at stolene står på teppet. På den måten blir det enklere når man drar stolene ut og inn mot bordet. Vi sier at teppet bør være 100 cm bredere enn bordet. Da står stolene oppå teppet. Det er likevel ingenting i veien for å gå for et enda større teppe, opp mot 120 cm bredere enn bordet. Det er smak og behag som avgjør.

Teppe til soverommet

Om teppet går helt fra veggen og ned mot fotenden av sengen vil rommet virke større. Alternativt trekke teppet ned slik at nattbordene står fritt. Om det er trangt med plass anbefaler vi en løper på siden av sengen. Da er det varmt og behagelig å stå opp på kalde morgener.

Hva slags teppe vil du ha?

Mange synes det kan være vanskelig å velge riktig teppe til rommet. Et godt tips er å tenke gjennom hvilket uttrykk man ønsker i rommet. Vil du ha et blikkfang eller ønsker du ro og harmoni? Skal du ha teppe i spisesone? Da bør du gå for et teppe som ikke er langhåret, slik at det enklere kan rengjøres.

Ta deg tid til å tenke gjennom hva du har behov for og kontakt oss gjerne for råd og tips!