fbpx

Jeg får flere henvendelser som gjelder valg av teppe. Derfor har jeg satt opp et par punkter man kan se på før man handler. Her er fokus på teppe til sofa- og spisegruppe.

Hus og hjem: Hvordan velge teppe?

Først og fremst handler tepper, som interiør, om smak og behag. Vil du gå for noe tidløst og rolig, ønsker du et fargetilskudd eller skal du velge noe som binder sammen det øvrige interiøret ditt? Dette er punkter man bør tenke gjennom. Ofte vil et teppe være selve rosinen i pølsa – det er helt utrolig hva et teppe kan gjøre med et rom.

Tenk størrelse

Er du på utkikk etter et teppe under sofagruppen må du tenke størrelse. Et stort teppe du kan sette møblene på vil gi et luksuriøst og komfortabelt inntrykk. Da har du mulighet til å bestille lyse ulltepper, våre Beni Mrirt og Beni ourain tepper, på mål og i ønsket mønster og farge. Du kan gå for de tradisjonelle med sorte ruter, bestille favorittfargen din eller velge et ensfarget ullteppe.

Om du ønsker et vintageteppe i beige- eller for eksempel rosatoner, har vi et stort utvalg i nettbutikken. Disse teppene blir ikke bredere enn 220 cm, men du får dem helt opp til 450 cm i lengden. Hvordan vintageteppene plasseres avhenger av størrelse på stue og sofagruppe. Om de blir for små til å sette møblene på, kan du velge å legge vintageteppet foran sofa – men da er det penest om det går litt utenfor. Altså at teppet er 10-20 cm lenger enn sofa på begge sider. Her er det også smak og behag som gjelder, mange trives med teppet foran sofa som et frimerke.

 

Jeg er også opptatt av naturlige materialer og under både sofa- og spisegruppe går jeg for ull. Da holder jeg meg varm på beina gjennom vinteren.

Skal du ha teppe under spisestuen anbefaler vi at teppet er 50 cm større enn spisebordet på alle fire sider, slik at du får stolen innpå teppet. Det er mer praktisk og da slipper du at teppet krøller seg under stolbena.

 

Vintageteppe, kelim eller Beni Ourain

Under spisebordet kan et lyst og flossy ullteppe som Beni Ourain være litt upraktisk. Har du små barn og mye matsøl vil jeg fraråde det. Et vintageteppe vil være langt enklere å rengjøre, mat setter seg ikke ned i teppet og søl vil ikke synes på samme måte;-) Vi har nå også et godt utvalg kelimer og disse er flatvevde ulltepper som også enkelt holdes vedlike. Du kommer langt med en støvsuger og en fuktig klut med Zalo.

Har du andre spørsmål rundt dette med valg av teppe, så ta kontakt:-)

Det er lagt ut masse nyheter i nettbutikken vår nå, så om du er på utkikk etter drømmeteppet til hus og hjem bør du kikke innom!